Biblioteca virtuala

MODEL PENTRU POLITICA EDUCAȚIONALĂ A PREVENIRII ABANDONULUI ȘCOLAR

Download PDF  - 5,5 MB
 

 

Acest model insistă pe promovarea ideilor bune, creativitatea și potențialul profesorilor. Este important să ne reamintim că procesul educațional merge în două direcții și este voluntar. Formarea contemporană contează pe necesitatea ca elevul să ajungă singur la cunoștințe cu ajutorul profesorului care însă nu-i oferă totul gata. Aceasta tendință este posibilă cu unele programe mai simplificate și optime, ceva pe care sistemul bulgar încă nu-l practică. Educația practică permite elevilor să se legitimeze în fața celorlalți prin deciziile lor individuale.

V-am reamintit că în cazul în care elevii dobândesc experiență în acceptarea celuilalt care este diferit, ei se vor putea descoperi pe ei înșiși mai ușor în situații diferite, care îi va face mai rezistenți în deciziile lor în viață. S-a subliniat că situațiile în care se găsesc profesorii adeseori vin din afara școlii. Aceasta este nu numai provocarea următoare, ci o parte din rolul nou al instituțiilor educaționale care va trebui să-i crească pe elevi într-o gândire mai creativă și demnă de încredere cu ajutorul multor mijloace pentru folosirea cărora se cer anumite competențe și pregătiri. Dacă elevii vor dobândi o senzație de succes, ei se vor simți împliniți în viață și vor vrea să fie si mai informați despre lucrurile care sunt importante pentru ei.

Una dintre inițiativele transfrontiere ale școlii generale „Hristo Smirnenski“, orașul General Toșevo este proiectul: „Practice și servicii inovative în educație“ pe programul pentru o colaborare transfrontieră România – Bulgaria. Organizația principală a acestui proiect este ȘG „Hristo Smirnenski“ cu partenerul școala „Adrian V. Rădulescu“ (clasa 1-8) – orașul Murfatlar, România.

Proiectul vizează dezvoltarea parteneriatului între aceste două școli pentru a îmbunătăți mediul educațional și ridică calitatea educației printr-o schimbare de practice bune și implicarea unor metode și activități inovative. Ideea este elevii să fie motivați să stea în clasă prin crearea unei dispoziții pozitive din partea elevilor față de procesul educațional, ca și să fie încurajați de a comunica prin participările comune între cele două școli pe lângă frontieră. Modernizarea bazei materiale și tehnice ca și asigurarea unui mediu sprijinitor pozitiv pentru a-i învăța și crește pe copii sunt numai o parte din rezultatele care sunt așteptate în combinarea folosirii unor tehnologii noi bazate pe educația interactivă.

 

Script logo
Proiectul -Practici și servicii inovatoare în educație